Δημιουργία ανθρώπινων ομοιωμάτων από σιλικόνη

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει τη δημιουργία ρεαλιστικών ανθρώπινων ομοιωμάτων σιλικόνης σε πραγματική κλίμακα (1:1).

Στη σελίδα αυτή μπορείτε να δείτε δείγμα από υλοποιημένο έργο κατά παραγγελία του Μουσείο Οίνου Κουτσογιαννόπουλος που βρίσκεται στη Σαντορίνη. Το ομοίωμα σιλικόνης κατασκευάστηκε κατά παραγγελία και η εγκατάστασή του πραγματοποιήθηκε από εμάς σε ειδικό χώρο του μουσείου.

Η διαδικασία παραγωγής ξεκίνησε με την αντικειμενική δυσκολία της έλλειψης πρωτοτύπου. Στη διάθεσή μας υπήρχε μόνο μια παλαιά φωτογραφία στην οποία έπρεπε να βασιστούμε για το όλο έργο.

Αρχικά κατασκευάστηκε ένας μεταλλικός ιστός για το βασικό σχήμα της κεφαλής. Ο ιστός χρησιμοποιήθηκε για να συγκρατήσει τον πηλό και να δώσει την απαιτούμενη σταθερότητα.

Ακολούθησε η διαδικασία κατασκευής του αντιγράφου σε πηλό. Το εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας μας δημιούργησε ένα ρεαλιστικό αντίγραφο ανθρώπινης κεφαλής αποδίδοντας στο πρόσωπο όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια μέσω χύτευσης, δημιουργήθηκε το πρωτότυπο της κεφαλής από σιλικόνη.

Χρησιμοποιούμε ειδική μη τοξική ελαστομερής σιλικόνη, η οποία είναι κατάλληλη για απευθείας χρήση σε πρόσωπο αν χρειαστεί. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να έχουμε ένα ακριβές αντίγραφο της κεφαλής στην περίπτωση που πρόκειται για εν ζωή άτομο.

Το κεφάλι βάφεται με ειδικά χρώματα. Με την κατάλληλη τεχνική, καταφέραμε να αποδώσουμε ρεαλιστικά τόσο το χρώμα του δέρματος όσο και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως φλέβες, πανάδες κ.α.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την εμφύτευση τριχοφυΐας στηριζόμενοι πάντα στην πρωτότυπη φωτογραφία. Οι τρίχες που χρησιμοποιήθηκαν είναι αληθινές. Η διαδικασία της εμφύτευσης έγινε τοποθετώντας μία μία τις τρίχες με ειδικό εξοπλισμό, φροντίζοντας για την σωστή φορά τους με βάση το σχήμα του προσώπου.

Για τις τελευταίες πινελιές, η κεφαλή μεταφέρθηκε σε κομμωτήριο προκειμένου να γίνει το απαραίτητο κούρεμα σε τριχωτό κεφαλής και προσώπου.

Θέλετε να συζητήσουμε για το δικό σας έργο;


Μπορούμε να αντιγράψουμε με μεγάλη ευκρίνια και πιστότητα ένα πρόσωπο, ολόκληρο το σώμα ή μέρος αυτού, σε τρισδιάστατη μορφή, λαμβάνοντας δείγμα από τη φυσική παρουσία ατόμο ή ακόμα και μέσω μιας φωτογραφίας.

Αναλαμβάνουμε τη μελέτη και κατασκευή ανθρώπινων ομοιωμάτων σε φυσικές διαστάσεις με ειδική, μη τοξική σιλικόνη υψηλής αντιγραφικότητας που έχει σκληρότητα ανάλογη με αυτή του ανθρώπινου ιστού.